Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Ce pedepse riscă traficanții de droguri de la festivalul Sunwaves după intrarea în vigoare a Legii 2 Mai / Mesajul ministrei Justiției

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 7 mai 2024

Trei persoane au fost arestate după ce au fost prinse de polițiști având asupra lor diferite cantităţi de MDMA, comprimate Ecstasy, ketamină, cocaină, „cristal” și alte prafuri și substanțe ilicite la festivalul de muzică electronică Sunwaves din Mamaia.

Toți cei patru sunt suspectați de săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc şi mare risc şi efectuarea, fără drept, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, iar, dacă vor fi găsiți vinovați, riscă până la 12 ani de închisoare cu executare, după intrarea în vigoare a legii 2 Mai.

Alți doi inculpați, cetățeni străini, sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de deținere de droguri de risc și de mare risc, fiind fiind depistați având asupra lor diferite cantități de cocaină și ketamină.

Ediţia a 32-a a festivaului Sunwaves s-a desfăşurat în perioada 1-7 mai în Mamaia Nord.

Traficanții de droguri de mare risc nu mai scapă de executarea pedepsei cu închisoarea

Președintele Klaus Iohannis a promulgat miercuri, 20 martie, legea „2 Mai”, cea care exclude posibilitatea ca traficanții de droguri de mare risc să primească pedepse cu suspendare.

„DIICOT face treabă foarte bună. La Sunwaves, festivalul desfășurat în Mamaia, a identificat persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și trafic de droguri de mare risc. Le urez succes în continuare colegilor procurori în prinderea traficanților de droguri de mare risc. Există o lege, Legea 2 Mai, iar conform acesteia traficanții vor merge direct la închisoare. Această lege, inițiată de mine și colegii mei liberali, înseamnă exact acest lucru – traficanții de droguri de mare risc nu mai primesc închisoare cu suspendare. Merg direct în închisoare să execute acolo pedeapsa”, declarat marți, 7 iunie, Alina Gorghiu, ministra Justiției.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii