Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Ce majorări de venituri au fost convenite la negocieri: Pensia minimă crește la 1.000 de lei

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 19 noiembrie 2021

Nicolae Ciucă, ministrul interimar al Apărării și propunerea PNL pentru funcția de premier, a detaliat majorările de venituri care au fost convenite la negocieri. Între altele, pensia minimă crește de la 800 de lei la 1000 de lei.

Totodată, cine are pensia mai mare de 4.000 de lei nu va mai fi scutit de plata contribuției de asigurări sociale de sănătate.

„Au fost stabilite următoarele elemente: va creşte pensia minimă de la 800 la 1.000 de lei, vor fi indexate pensiile cu 10%. Pentru cei care au un cuantum între 1.000 de lei şi 1.600 de lei se va da o indemnizaţie de 1.200 de lei la începutul anului viitor doar pentru anul viitor. Cei care au pensie mai mare de 4.000 de lei nu vor mai fi scutiţi de plata CASS (contribuției de asigurări sociale de sănătate – n.red.).

De asemenea, se va acorda cea de a 13-a indemnizaţie pentru persoanele cu handicap. Pentru copiii între o zi şi doi ani se va asigura plata a 600 de lei lunar, iar alocaţia va creşte la 243 de lei. De asemenea, salariul minim va creşte la 2.550 de lei. Am convenit împreună cu celelalte partide ca acesta să poată fi acordat pe 24 de luni”, a spus Ciucă, la Palatul Parlamentului.

Ciucă a mai precizat, întrebat în acest sens, că impactul acestor măsuri va fi de aproximativ 13,6 miliarde de lei.

„Urmează ca prin măsurile care vor fi asigurate în tot ceea ce înseamnă colectarea taxelor şi partea de dublare a redevenţelor să se găsească soluţii, plus celelalte măsuri fiscale şi nu numai”, a adăugat el.

După trei ore de discuții, echipele de negociere pentru formarea unui nou Guvern au luat o pauză, urmând ca discuțiile să fie reluate fie în cursul acestei după-amiezi, fie sâmbătă dimineață.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW