Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Ce le răspunde ministrul Cîmpeanu rectorilor care vor acces în universități doar cu certificat verde

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 10 octombrie 2021

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, le răspunde rectorilor, care duminică, 10 octombrie, au cerut ca accesul în universități să se facă doar pe baza certificatului verde digital. Ministrul susține că sunt necesare modificări legislative.

„Am apreciat dorința rectorilor de a face din campusurile universitare medii sigure pentru întreaga comuniate academică. Pentru acest lucru au solicitat o modificare legislativă. Pentru a institui certificatul verde în universități atât pentru studenți, cât și pentru angajați este nevoie de legislație primară.

Legislația primară este apanajul Parlamentului, Guvernul putând, dacă nu este interimar cum este acum, să inițieze proiectul de lege. Acum, Guvernul nu poate iniția un proiect de lege, doar Parlamentul poate crea această legislație primară”, a spus Sorin Cîmpeanu la Digi 24, duminică seara.

Cîmpeanu a adăugat că și în universități rata de vaccinare este mai mică decât media europeană.

Context

Consiliul Naţional al Rectorilor (CNR) a solicitat duminică, 10 octombrie, Guvernului și Parlamentului României să modifice cadrul legislativ astfel încât accesul în spaţiul universitar să se facă pe baza certificatului verde digital, cu excepţia celor care au contraindicaţii medicale.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW