Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Ce își dorește David Popovici să facă după retragere: Un centru de dezintoxicare real și să învețe copiii să înoate

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2024 Etichete:

Campionul olimpic David Popovici a dezvăluit în cadrul unui eveniment organizat miercuri, 18 septembrie, că, după retragerea din activitate, visează să deschidă în România un centru de dezintoxicare, precum și un bazin de înot destinat copiilor. 

„Sunt două businessuri pe care aș vrea să le fac după ce mă retrag. Mi-ar plăcea să existe la noi în țară – nu știu cât e de posibil să vină din domeniul privat toate fondurile, e nevoie şi de ajutorul statului – un centru de dezintoxicare real, pentru că nu avem un centru şi un program real, pentru cei cu adicții grele sau ușoare, fie că e vorba de jocuri de noroc, băutură, droguri.

Mi-ar plăcea să mă ocup de așa ceva, să ajut, e foarte important, nu se vorbește mai deloc la noi în țară, și sunt foarte mulți oameni afectați. Cei mai mulți pleacă din țară pentru astfel de dependențe, pentru că sunt centre mai bune în Europa, dar nu toată lumea are fonduri”, a spus David Popovici, citat de News.ro.

Medaliatul cu aur la Jocurile Olimpice de la Paris a mai transmis că ar vrea să aibă propriul bazin și propria fundație, prin care să-i învețe pe cei mici să înoate, pentru ca aceștia să fie în siguranță în apă.

„Și mi-aș mai dori să avem cât mai puțini copii înecați la mare în fiecare an. Mi-ar plăcea să am bazinul meu, fundația mea, să învăț copiii să înoate, să știe să nu se înece, să se poate duce la mare, la ștrand și părinții să nu stea cu stresul că îi ia un val”, a mai declarat campionul olimpic.

Potrivit sursei menționate anterior, David Popovici a participat, miercuri seară, la evenimentul de lansare MoonShotX, un program inițiat de Raiffeisen Bank România şi InnovX pentru a accelera inovaţia şi a susţine expansiunea internaţională a companiilor de tip mid-corporate din România către Europa Centrală şi de Est, Marea Britanie şi SUA.

David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris

Înotătorul român David Popovici a câștigat medalia de aur la Jocurile Olimpice de la Paris în proba de 200 metri liber, în seara zilei de luni, 29 iulie, într-o cursă care a ținut întreaga țară cu sufletul la gură.

Popovici a încheiat cursa într-un minut, 44 de secunde şi 72 de sutimi.

Românul, în vârstă de 19 ani, a fost urmat la două sutimi de britanicul Matthew Richardson (1.44.74) şi de americanul Luke Hobson (1.44.79).

Tot la JO de la Paris, Popovici a cucerit bronzul în proba de 100 de metri liber.

CITEȘTE ȘI: Discurs-manifest al campionului olimpic David Popovici: „Ar trebui investit mai mult în sport şi investit cu cap, chiar trebuie să facem ceva”

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu

Comentarii