Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Ce fel de regim au deținuții în perioada sărbătorilor. 78 de persoane au primit cadou zile de permisie

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 24 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Și în penitenciarele din România se serbează Crăciunul. Administrația Națională a Penitenciarelor transmite că în această perioadă din an se derulează „proiecte de activitate specifice Sărbătorilor de iarnă”. Mai mult, anul acesta 78 de deținuți vor primi cadou zile de permisie și vor avea ocazia să petreacă sărbătorile de iarnă în sânul familiei.

Angajații din sistem încearcă să recreeze atmosfera de acasă în această perioadă din an și la nivelul unităților penitenciare se fac diverse activități artistico-plastice, moral-religioase și de menținere a legăturii cu familia și comunitatea, caritabile și de voluntariat.

Și mâncarea deținuților este adaptată la meniul tradițional. Cu ocazia zilelor festive, deținuții primesc, complementar normei de bază, un supliment care adaugă un aport de maxim 925 de calorii, conform ANP.

Meniul festiv de Sărbători poate conține friptură de porc/vită și piure de cartofi, ciorbă de porc/vită/pasăre/perișoare, sarmale cu mămăliguță, cozonac, gogoși, prăjituri, produse de patiserie, mere etc.

Conform ANP, anul acesta, în perioada 23-29.12.2019, 78 de deținuți vor primi recompense ce constau în permisiunea de ieșire din penitenciar, pentru perioade cuprinse între 24h și 10 zile.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW