Monday, May 20, 2024
Jurnalism corect


Ce fapte de corupție sunt cercetate în cele 234 de dosare penale solicitate de Parchetul European de la DNA

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 8 iulie 2021

Parchetul European a solicitat un număr de 234 de dosare penale de la Direcția Națională Anticorupție acestea vizând infracțiuni de fraudă a fondurilor europene – folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene sau schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene.

„DNA (structura centrală și teritorială) a transmis către Parchetul European (EPPO) o informare privind 234 de dosare penale care ar îndeplini criteriile necesare pentru ca Parchetul European să își exercite dreptul de evocare (preluare), în conf. cu Regulamentul 1939/2017 privind operaționalizarea EPPO și cu Legea Nr. 6 din 18 februarie 2021 privind stabilirea unor măsuri pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2017/1.939.
În acest moment, nu vă putem oferi date despre numărul dosarelor preluate de EPPO din totalul precizat mai sus, acest tip de informații nefiind gestionat de către DNA.
Cele 234 dosare la care ne-am referit anterior au ca obiect infracțiuni de fraudă a fondurilor europene , așa cum sunt prevăzute de dispozițiile art.181, art.182și 184 din Legea 78/2000 (folosirea sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, care are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene sau schimbarea, fără respectarea prevederilor legale, a destinației fondurilor europene)”, se arată în răspunsul transmis de DNA la solicitarea Mainnews.ro.

Parchetul European, condus de Laura Codruța Kövesi, a devenit operațional începând cu data de 1 iunie 2021. România are în total 15 posturi de procuror european delegat.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW