Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


AUR, după decizia CCR: Guvernul trebuie înlocuit imediat

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 28 septembrie 2021

Claudiu Târziu, co-președinte al Alianței pentru Unirea Românilor, a declarat marți, 28 septembrie, pentru Main News, că AUR merge înainte cu moțiunea de cenzură, depusă alături de USR PLUS împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu, după decizia Curții Constituționale a României. 

Mergem cu moțiunea noastră, depusă prima și care nu a fost delegitimată sau contestată de CCR. Nu moțiunea este în discuție, ci faptul că președinții Camerei nu au adus la cunoștința Guvernului în timp util, în aceeași zi, moțiunea. E o chestiune formală, dar nu afectează derularea procesului de depunere și votare a moțiunii noastre”, a declarat Claudiu Târziu, pentru Main News.

Senatorul AUR a comentat decizia PSD, de a depune o altă moțiune de cenzură împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Dacă sar peste rând și PSD-ul insistă cu această moțiune, înseamnă că face un joc de boicot, așa cum s-a pretat în ultimele săptămâni să facă pentru a nu fi votată moțiunea noastră, ci pentru a încerca să câștige ceva puncte de imagine, numai că românii înțeleg foarte bine ce face PSD”, a adăugat senatorul.

Co-președintele AUR a precizat, în schimb, că parlamentarii formațiunii pe care o conduce vor vota orice moțiune depusă împotriva Guvernului condus de Florin Cîțu.

Am spus că votăm orice moțiune împotriva acestui Guvern care trebuie înlocuit imediat, dacă am fi siliți să votăm moțiunea PSD în mod nejustificat, atunci am vota-o”, a precizat Târziu.

CITEȘTE ȘI: Reacția USR PLUS după decizia CCR: Moțiunea noastră trebuie să meargă înainte

Context

Reamintim că prim-ministrul Florin Cîțu a cerut CCR să constate existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Parlament, după ce USR PLUS și AUR au depus moțiunea de cenzură.

CCR a admis marți, 28 septembrie, în unanimitate, sesizarea Guvernului, dar judecătorii cer Parlamentului să dezbată moțiunea de cenzură în plen.

Curtea a constatat că moțiunea de cenzură a fost depusă cu întrunirea numărului de semnături necesare. Însă, Parlamentul, în ansamblul său, a încălcat art.1 alin.(5) din Constituție coroborat cu art.94 alin.(1) din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, precum și art.113 alin.(2) din Constituție. Parlamentul nu a dezbătut moțiunea de cenzură, astfel că nu a finalizat procedura inițiată și continuă să încalce art.113 din Constituție. În consecință, au fost încălcate și prevederile constituționale ale art.1 alin.(3) privind statul de drept și alin.(4) privind echilibrul puterilor în stat”, se arată în comunicatul CCR.

Tot marți, Sorin Grindeanu și Marcel Ciolacu au anunțat că PSD a depus moțiune de cenzură pentru demiterea cabinetului condus de Florin Cîțu.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: DOCUMENT PSD a depus moțiune de cenzură: Vedem o singură soluție, alegeri anticipate

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] There you will find 42639 more Info to that Topic: mainnews.ro/ce-face-aur-dupa-decizia-ccr-claudiu-tarziu-guvernul-trebuie-inlocuit-imediat/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW