Sunday, February 25, 2024
Jurnalism corect


Ce avere are Alexandru Cumpănașu/ 7 case și venituri de peste 19.000 de euro pe lună

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 25 septembrie 2019 Etichete: , , , ,

Potrivit declarației de avere postat pe site-ul Biroului Electoral Central, Alexandru Cumpănașu, încasează un venit lunar de peste 19.000 de euro, în timp ce soția sa, încasează peste 10.000 de euro. Veniturile lunare provin din surse bugetare naționale.

Conform documentului, Cumpănașu deține 3 terenuri intravilane, toate cumpărate, care au o suprafață totală de 617,30 mp. Acesta mai deține patru apartamente și trei case, din care una a soției sale, Simona.

Din 2013 până în 2017, candidatul la alegerile prezidențiale a cumpărat un apartament de 228mp, unul de 153mp, de 164mp și de 78,92mp și trei case de locuit care măsoară în total 327mp.

El mai are și două mașini, un Subaru din 2008 și un Mercedes din 2018.

Cumpănașu are și 3 conturi în bancă, unul în care are strânși 17.000 de euro, și două în lei, în care are în total 260.862 ron.

În declarația sa de avere se mai menționează că Alex Cumpănașu a împrumutat, în nume personal, suma de 152.972 lei Asociației pentru Implementarea Democrației, pe care chiar el o conduce.

La capitolul datorii, acesta are de achitat la ING Bank, până în 2023, suma de 171 000 de lei. În plus, el mai are o datorie la Ferariu Alexandra de 300.000 de euro pe care s-a angajat să o plătească până în 2022.

Acesta a încasat în anul 2018, de la Asociația pentru Implementarea Democrației, unde este președinte, 580.000 de lei, iar pe numele soției sale, din drepturi de autor, o sumă de 300.000 de lei.

Anul trecut, Alexandru Cumpănașu a obținut salarii de la:

 • SNSPA-> 66.762 de lei
 • Romaqua Group Borsec-> 78.983 de lei
 • Asociația de acreditare din România, din subordinea Ministerului Economiei-> 8.000 de lei
 • UEFICSDI – Unitatea Executivă pentru Finanțarea Învățământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării si Inovării aflată în subordonarea Ministerului Educației Naționale. -> 58.800 de lei.
 • Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune

Alexandru Cumpănașu obține un venit anual de aproximativ 19.000 de euro pe lună, iar soția acestuia, Cumpănașu Simona Gabriela, care este consilier în Cabinetul Vioricăi Dăncilă, a câștigat un venit anual de aproximativ 10.000 de euro pe lună.

Reacția SNSPA

În urma publicării declarației de avere, de unde a reieșit că Alexandru Cumpănașu a primit o sumă uriașă de bani de la Scoala Națională de Studii Politice și Administrative (SNSPA), unitatea de învățământ a clarificat situația printr-un comunicat de presă, unde a declarat că acesta „nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat” al instituției.

Comunicatul SNSPA:

„Având în vedere discuţiile din spaţiul public referitoare la activitatea desfășurată de Alexandru Cumpănașu la SNSPA, facem următoarele precizări:

Alexandru Cumpănașu nu a fost cadru didactic titular și nici profesor asociat al SNSPA. Veniturile menționate în declarația de avere au fost obținute de Alexandru Cumpănașu în calitate de expert în cadrul proiectului „Consolidarea cadrului pentru creșterea calității serviciilor publice și sprijinirea dezvoltării la nivel local” (SIPOCA 9), implementat de Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, prin Direcția pentru Descentralizarea Administrației Publice, în parteneriat cu SNSPA.

În cadrul acestui proiect, și-au desfășurat activitatea aproximativ 180 de experți.”

Astăzi, în urma publicării declarației de avere pe site-ul Biroului Electoral Central, a ieșit la lumină faptul că Alexandru Cumpănașu are o avere fabuloasă, de invidiat de către orice șef de companie privată, cu un venit personal lunar de 19.000 de euro, iar al soției de 10.000 de euro. Numai că, așa cum arată declarația de avere a lui Cumpănașu, banii săi și ai soției vin în principal din surse bugetare naționale, adică din bani publici”, a precizat SNSPA.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW