Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Ce așteaptă Guvernul pentru a demara discuțiile privind desființarea Secției Speciale. Răspunsul premierului Orban

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Premierul României, Ludovic Orban, a spus, referitor la desființarea Secției Speciale de Investigare a Infracțiunilor din Justiție că Guvernul așteaptă „finalizarea consultărilor și alegerile de la CSM”.

“Cu Secția Specială așteptăm finalizarea consultărilor, așteptăm alegerile de la CSM și vom demara dicuțiile cu toți partenerii noștri și vom pune în practică recomandările din cadrul Mecanismului de Cooperare și verificare, atunci când suntem pregătiți și când va exista susținerea politică necesară”, a declarant Ludovic Orban.

Ministrul Justiţiei, Cătălin Predoiu, a trimis o scrisoare tuturor parchetelor şi instanţelor din întreaga țară în care îi întreabă pe magistrați dacă se impune desființarea Secției Speciale (SIIJ). Mai multe detalii aici.

Camera Deputaților a adoptat tăcit proiectul de lege USR care prevede desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ).

În proiectul de act normativ este invocată „inexistenţa unor motive care să justifice înfiinţarea acesteia (SIIJ – n.r) , la impactul generat asupra independenţei judecătorilor şi procurorilor, precum şi asupra încrederii cetăţenilor în sistemul de justiţie penală şi, în general, asupra justiţiei din România”.

Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor, primă Cameră sesizată, prin depăşirea termenului de dezbatere şi vot final, pe 8 noiembrie. Senatul este for decizional.

 

 

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW