Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Cum explică tânărul de 24 de ani incidentul de la metrou: La noi, în Londra, masca este doar o recomandare / Din 10 polițiști doar 5 aveau masca pusă

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 13 iulie 2020 Etichete: , ,

După scandalul care a izbucnit, luni dimineață, la metrou, tânărul de 24 de ani pe nume Iosif Zainea a fost dus la Brigada de Poliție pentru Transportul Public care se află la stația de metrou Unirii 2 și a fost amendat pentru că nu purta masca de protecție corespunzător. Tânărul susține că în incintă se aflau 10 polițiști, din care jumătate nu purtau mască de protecție. 

Iosif Zainea are 24 de ani, lucrează în Londra și momentan este în vacanță în România. Acesta spune că nu știa că la noi în țară purtarea măștii este obligatorie în spații închise.

“Eu am intrat la Piața Unirii 1, metroul care duce spre Tineretului, am ajuns acolo în stație, aveam masca pe gură. Nu știam că e poartă și pe nas. La noi în Londra masca este doar o recomandare, nu este o obligație. Mai eram cu un băiat în stație, a venit metroul, am auzit niște jandarmi care spuneau ceva dar nu i-am auzit din cauză că era gălăgie în stație. Intru în metrou și jandarmii au venit direct la mine să mă bruște și mi-au zis că de ce n-am masca pe nas. Am zis ‘da domne’, mă scuzați, dar n-am știut că se pune masca și pe nas’. Nici n-am apucat să o mai pun pe nas că m-au luat de mâini. Am ajuns la Tineretului și ne-am întors la Unirii. Mi-au cerut să mă legitimez și le-am spus să ia mâna de pe mine să scot buletinul și au zis ‘nu, nu, că te ducem direct la secție Unirii’. Din cauza fricii am început să țip. M-am speriat. Și au zis că de ce am făcut gălăgie. Am ajuns în secția de poliție și vreau să precizez că în secția de poliție, din 10 polițiști doar cinci aveau masca pusă. Ceilalți nu aveau absolut deloc. Mi-au dat trei amenzi. E destul de mare. 1 500 de lei”, a declarat Iosif Zainea, pentru mainnews.ro.

Tânărul spune că a primit trei amenzi în valoare de 1 500 de lei. Mai multe detalii AICI.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW