Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Ce ar avea de învățat România de pe urma pandemiei de coronavirus/ Cîțu: Economia va arăta diferit. Cine a pariat pe informatizare și tehnologizare va avea de câștigat

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, consideră că economia României va arăta diferit după perioada pandemiei, iar cine a „pariat pe informatizare și tehnologizare va avea de câștigat”.

Întrebat ce crede că ar avea de învățat România de pe urma situației create de pandemia de coronavirus, Cîțu a răspuns:

„Cred că economia României va arăta diferit după această perioadă şi cine a pariat pe informatizare şi tehnologizare va avea de câştigat. Am învăţat că investiţiile în tehnologie, informatizare, în digitalizarea aparatului public şi nu numai, şi a companiilor private, au un randament foarte bun.

Din primul moment am spus că acesta este obiectivul meu, de a reconfigura aparatul public, dar nu aşa cum se vorbea până acum, ci prin digitalizare. Cel mai bun mod de a face o reformă transparentă, obiectivă şi care să fie pe termen lung este prin informatizare. Si cred că economia nu numai a României, ci şi economia globală va arăta diferit în sensul că veţi vedea resurse enorme alocate pentru informatizare, transformării digitale a economiei. Mă uit în economie şi văd cât de mulţi au înţeles acest luru. Aici vom avea un pas înainte pentru că am reuşit acest lucru în această perioadă”, a declarat Cîțu, într-un interviu pentru Agerpres.

Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW