Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Ce a răspuns premierul Ciucă, întrebat dacă România va livra arme Ucrainei

By Diochetanu Andreea , in Politic Război în Ucraina Stirile zilei , at 27 aprilie 2022

Premierul Nicolae Ciucă a susținut miercuri, 27 aprilie, o conferință de presă după vizita efectuată marți în Kiev, capitala Ucrainei. El a fost întrebat, între altele, dacă România va livra arme în Ucraina și dacă această chestiune a fost discutată ieri cu oficialii ucraineni.

Ciucă a replicat că Executivul va analiza solicitările pe care le va primi de la guvernul ucrainean.

„România, după cum știți, am avut o decizie prin care am asigurat transferul de echipament de protecție și muniție, în continuare analizăm solicitările pe care guvernul ucrainean le va înainta și în funcție de aceasta vom lua o decizie”, a răspuns șeful Guvernului.

El a confirmat, însă, că acest subiect a fost discutat marți cu oficialii din Ucraina.

„S-a discutat și acest subiect, dar ceea ce vreau să subliniez este că cea mai importantă perioadă a timpului pe care am petrecut-o la masa discuțiilor a fost cea legată de demersurile economice și umanitare pe care România poate să le acorde în momentul de față.

Economia Ucrainei este foarte afectată, exportul de produse cerealiere, de produse agroalimentare reprezentau o contribuție importantă la PIB-ul Ucrainei. Reducându-se această dimensiune a exportului, preocuparea principală în momentul de față este și cea economică, dincolo de efortul pe care poporul ucrainean îl face, astfel încât să poată să facă față invaziei forțelor armatei ruse”, a explicat prim-ministrul.

Context

Guvernul României a anunțat marți seara, 26 aprilie, că premierul Nicolae Ciucă a efectuat o vizită de lucru în Ucraina, la Kiev, el fiind însoțit de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Cei trei oficiali români au purtat discuții inclusiv cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski.

De asemenea, au avut loc întrevederi și cu prim-ministrul Ucrainei, Denys Shmyhal, și președintele Radei Supreme, Ruslan Stefanchuk.

Cei trei oficiali au vizitat localitățile Borodianka și Irpin, de lângă Kiev, „puternic afectate de agresiunea ilegală, neprovocată și nejustificată a Rusiei asupra Ucrainei”.

Foto: Kiev Independent / Twitter

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW