Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Ce a descoperit Corpul de Control al ministrului Predoiu, după toxiinfecția în masă de la Academia de Poliție

By Redactia , in Stirile zilei , at 22 decembrie 2023

În noiembrie 2023, un total de 143 de studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din București au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară după ce au mâncat mâncare stricată în cadrul unității de învățământ. Sâmbătă, MAI a publicat raportul Corpului de Control al ministrului de Interne: 3 persoane din conducerea facultății și 4 cu funcții de execuție sunt cercetați disciplinar pentru neglijență.

Corpul de Control al ministrului de interne au găsit mai multe neconformități după controlul efectual la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” din Capitală. Raportul relevă că au fost găsite neconformități în ce privește gestionarea condiției igenico-santiare, dar și în ce privește controlul intern managerial.

n urma incidentului din noaptea de 14 spre 15 noiembrie 2023, când 63 de studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” s-au deplasat la unități spitalicești după ce au acuzat simptome digestive ca urmare a servirii mesei la cantina din unitate, iar ulterior alți 80 de studenți cu aceeași simptomatologie au primit tratament medical de specialitate la nivelul Serviciului Medical Academie, fără să necesite internare, Corpul de Control al Ministrului a constatat mai multe disfuncționalități și neconformități privind respectarea procedurilor pentru asigurarea stării de sănătate și a condițiilor igiencio-sanitare, a gestionării și raportării evenimentului, precum și în privința exercitării controlului intern managerial, transmite MAI. Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

 

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW