Sunday, February 23, 2020
Jurnalism corect


CCR: Realizatorul de televiziune Radu Moraru poate să candideze la prezidențiale

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 26 septembrie 2019 Etichete: , , ,

CCR a decis, joi, că realizatorul de televiziune, Radu Moraru, poate candida la alegerile prezidențiale. Asta chiar dacă Biroul Electoral Central i-a respins dosarul, pe motiv că avea numeroase tabele cu semnături care prezentau similitudini și, prin eliminarea acestora, nu se mai atinge pragul minim de 200.000 de semnături.

Ca și în cazul altor candidați cu astfel de probleme, CCR a precizat că verificarea corectitudinii semnăturilor, este de competența altor instituții.
„A admis contestația împotriva neînregistrării candidaturii domnului Moraru Radu la alegerile pentru Președintele României din anul 2019, contestație formulată de M.R.”, se precizează în decizia Biroului Electoral Central.

În ultimele zile, BEC a respins mai multe candidaturi pe motiv de semnături care prezintă similitudini, care apoi au fost adimise prin decizii ale CCR.

După decizia Curţii, BEC a depus plângeri penale la Parchetul General pentru cei opt candidaţi care au falsificat aproape jumătate din semnături: Viorel Cataramă – Partidul Dreapta Liberală; Miron Cozma – candidat independent; Maria Minea – Partidul Românilor Patrioţi de Pretutindeni; Cătălin Ivan – Partidul Alternativa Pentru Demnitate Naţională; Sebastian Constantin Popescu – Partidul Noua Românie, Alexandru Cumpănaşu – candidat independent; Ninel Peia – Partidul Neamul Românesc, Bobby Păunescu – candidat independent.

Citeste si:  Victor Ponta racolează parlamentari de la ALDE. Mihai Niță trece la Pro România

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW