Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


CCR: Ordonanța de urgență care permite instituțiilor civile să facă achiziții IT în regim militar este neconstituțională

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a României a decis, marți, că Ordonanța de urgență care a fost contestată de Avocatul Poporului și care permite instituțiilor civile să facă achiziții IT în regim militar este neconstituțională.

“În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu majoritate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că Ordonanța de urgență a Guvernului nr.23/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative cu impact asupra sistemului achizițiilor publice este neconstituțională, în ansamblul său. Pentru pronunțarea acestei soluții, Curtea a constatat că actul normativ supus controlului de constituționalitate a fost adoptat cu încălcarea exigențelor legale și constituționale referitoare la solicitarea avizului Consiliului Legislativ și al Consiliului Superior al Magistraturii. Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului, instanțelor de judecată care au sesizat Curtea Constituțională și Avocatului Poporului”, arată CCR.

Ordonanța de urgență 23/2020 privind achizițiile publice a fost atacată la CCR de Avocatul Poporului pe data de 26 februarie.

sursa foto: Inquam Photos/George Călin

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW