Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


CCR discută, miercuri, sesizarea referitoare la prelungirea mandatelor aleşilor locali

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 3 iunie 2020 Etichete: ,

Judecătorii Curții Constituționale ar putea lua, miercuri, o decizie privind sesizarea în legătură cu Legea referitoare la prelungirea mandatelor aleșilor locali, care stipulează că data alegerilor locale este stabilită de Parlament.

Liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că liberalii vor ataca la CCR respectiva propunere legislativă, care are ca obiect de reglementare prelungirea mandatelor autorităților administrative locale cu cel mult șase uni de la data încetării stării de urgență, ca urmare a apariției pandemiei de coronavirus în țara noastră.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, pe 13 mai, o ordonanță de urgență privind prelungirea mandatelor aleșilor locali cuprinse în perioada 2016-2020, cu amendamente.

„Mandatele în curs ale primarilor, primarului general al municipiului Bucureşti, preşedinţilor de consilii judeţene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului Bucureşti şi consiliilor judeţene se prelungesc cu cel mult 6 luni de la data încetării stării de urgenţă sau stării de alertă”, stipulează proiectul, conform Hotnews.ro.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW