Wednesday, May 22, 2024
Jurnalism corect


CCR discută, marți, sesizările privind Legea de protecţie a cadrului didactic

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a României discută, marți, sesizările PNL, USR și a Avocatului Poporului referitoare la Legea privind măsurile de protecție a personalului didactic, de conducere, de îndrumare și control din învățământul preuniversitar în îndeplinirea atribuțiilor specifice funcției.

În sesizare, Avocatul Poporului susține că legea încalcă principiul securității raporturilor juridice fiind lipsit de claritate și de previzibilitate.

În opinia Avocatului Poporului, activitatea didactică nu presupune un raport de putere publică şi, pe cale de consecinţă, nici structurile care prestează servicii publice de învăţământ nu sunt autorităţi publice, ci instituţii publice, prestând anumite servicii publice specializate, în diverse domenii administrative, în speţă servicii de educaţie pentru copii şi tineri, conform Agerpres.

„Un alt motiv de neconstituţionalitate îl reprezintă afectarea gravă a dreptului la apărare al elevilor. Avocatul Poporului apreciază drept nerezonabilă ipoteza în care elevului i se creează, în fapt, o situaţie cu mult mai grea decât aceea de care ar beneficia într-un proces penal, prin încălcarea evidentă a unor garanţii fundamentale ale dreptului la apărare, garanţii recunoscute la nivel constituţional şi internaţional. În opinia Avocatului Poporului, prezumţia de nevinovăţie a elevului ar trebui să primeze în raport cu prezumţia de veridicitate a faptelor sesizate în scris de personalul didactic, de conducere, de îndrumare şi control”, se susţine în sesizarea la CCR.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on on that Topic: mainnews.ro/ccr-discuta-marti-sesizarile-privind-legea-de-protectie-a-cadrului-didactic/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW