Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


UPDATE CCR dezbate sesizarea de neconstituționalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu ca șef al Senatului/Decizia a fost amânată pentru 30 octombrie

By Andreea Traicu , in Fara categorie Politic Stirile zilei , at 16 octombrie 2019 Etichete: , , ,

UDATE:

Curtea Constituțională a amânat, miercuri, pronunțarea pe sesizarea de neconstituționalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de șef al Senatului pentru data de 30 octombrie.

ȘTIREA INIȚIALĂ

Curtea Constituţională a României dezbate, miercuri, sesizarea de neconstituţionalitate față de alegerea lui Teodor Meleșcanu ca șef al Senatului. Este singurul punct pe ordinea de zi a CCR de astăzi. 

Sesizarea de neconstituționalitate a fost făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR  dar și de alți senatori neafiliați.

Pe 10 septembrie, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD. Asta după ce, în luna august, ALDE, partidul din care Meleșcanu făcea parte, a ieșit de la Guvernare.

Primul care a reacționat a fost Călin Popescu Tăriceanu care a susținut că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu  încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ și a anunțat că va sesiza CCR.

„Constatăm, cei din grupul ALDE că această alegere s-a făcut cu încălcarea Regulamentului Senatului. Acest lucru nu va rămâne fără urmări. Vom face sesizare la CCR”,spunea Călin Popescu Tăriceanu, în plen, după ce a fost ales Teodor Meleșcanu la șefia Senatului.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție,  73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

Foto: INQUAM PHOTOS/Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Here you will find 43029 additional Information to that Topic: mainnews.ro/ccr-dezbate-sesizarea-de-neconstitutionalitate-fata-de-alegerea-lui-teodor-melescanu-ca-sef-al-senatului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here to that Topic: mainnews.ro/ccr-dezbate-sesizarea-de-neconstitutionalitate-fata-de-alegerea-lui-teodor-melescanu-ca-sef-al-senatului/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you can find 22056 additional Information on that Topic: mainnews.ro/ccr-dezbate-sesizarea-de-neconstitutionalitate-fata-de-alegerea-lui-teodor-melescanu-ca-sef-al-senatului/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW