Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


CCR dezbate pe 18 septembrie sesizarea premierului Dăncilă privind refuzul preşedintelui de numire a miniștrilor interimari

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , ,

Curtea Constituţională a României dezbate pe 18 septembrie sesizarea premierului Viorica Dăncilă privind existența unui conflict juridic de natură constituțională între Guvern și Președinție ca urmare a refuzului președintelui Klaus Iohannis de a numi miniștrii interimari. 

Pe data de 4 septembrie, Viorica Dăncilă a anunțat că Guvernul va sesiza Curtea Constituțională pentru a semnala un conflict cu șeful statului. Șefa Guvernului l-a acuzat pe președinte că blochează activitatea guvernamentală prin refuzul nejustificat de a numi miniștri.

„Nu suntem pentru prima dată în această situaţie şi este evident că domnul Iohannis nu a înţeles şi nu înţelege ce se întâmplă după vacantarea unor posturi în Guvern. Prin întârzierea numirii miniştrilor interimari pe posturile eliberate în urma demisiei miniştrilor ALDE, Klaus Iohannis încalcă deciziile Curţii Constituţionale care consacră principiul cooperării şi colaborării loiale între instituţiile publice”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Foto: INQUAM PHOTOS

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW