Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


CCR decide azi dacă numirea lui Teodor Meleșcanu în fruntea Senatului este constituțională/ Update: ședința a fost amânată a cincea oară

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 12 decembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Curtea Constituțională a României ar urma sa ia o decizie, joi, privind sesizarea de neconstituționalitate făcută de ALDE, PNL, PMP, UDMR cu privire la alegerea lui Teodor Meleșcanu în funcția de președinte al Senatului, după ce miercuri a fost amânată pronunțarea.

Update / Plenul Curții Constituționale a dispus amânarea pronunțării pentru a cincea oară.

Pe 10 septembrie, după ce ALDE, partidul din care face parte, a ieșit de la guvernare, Teodor Meleșcanu a fost ales la șefia Senatului cu sprijinul PSD.

Primul care a reacționat a fost Călin Popescu Tăriceanu, care a susținut că modul în care a fost ales Teodor Meleșcanu încalcă regulamentul de funcționare a forului legislativ și a anunțat că va sesiza CCR.

Candidatul propus de PSD, senator ALDE, Teodor Meleşcanu, a fost ales preşedinte al Senatului cu 73 de voturi, în timp ce Alina Gorghiu, susținută de opoziție, 73 de voturi, în timp ce senatoarea PNL, Alina Gorghiu a fost votată de 59 de parlamentari.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW