Thursday, August 18, 2022
Jurnalism corect


CCR dă undă verde legii prin care Camera de Comerț primește gratuit terenul de 46 hectare de la Romexpo

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2021

Curtea Constituțională a respins, miercuri, sesizarea cu privire la proiectul de lege prin care Camera de Comerț și Industrie primește cu titlu gratuit de la stat terenul de 46 de hectare unde se află complexul Romexpo.

Proiectul va ajunge pentru promulgare la președintele Klaus Iohannis, care are dreptul să ceară Parlamentului reexaminarea o singură dată.

USR: S-a dat un tun imobiliar în valoare de 300-400 milioane de euro

Proiectul este aspru criticat de parlamentarii USR. Cătălin Drulă, vice-președinte USR, a propus ca terenul să fie scos la licitație publică.

„Ce se întâmplă azi în Parlamentul României, prin acest proiect de lege, este un tun imobiliar transpartinic. PMP a inițiat legea, PNL a pus-o pe ordinea de zi și PSD o susține. E vorba de devalizarea statului român de un teren de 46 de hectare din cea mai bună zonă a Capitalei. Valoarea estimată este în zona milioanelor de euro, poate 300-400 milioane. Este vorba despre aceeași sumă pe care o investim, anual, în drumurile naționale și autostrăzile din România, sau costul construcției unei autostrăzi, ca să ne facem un ordin de mărime. Asistăm la o devalizare a statului cu mâna Parlamentului”, afirma Cătălin Drulă în Parlament.

Proiect imobiliar controversat pe terenul Romexpo

În toamna anului 2017, o firmă parte a Grupului Iulius, controlat de Iulian Dascălu, dezvoltatorul mall-ului de lângă Palatul Culturii din Iași, a semnat un acord cu CCIR și Romexpo prin care s-a angajat să dezvolte un proiect imobiliar pe terenul Romexpo, informează Hotnews.

Iulian Dascălu ar dori să construiască în incinta Romexpo 14 turnuri, cu înălțimea de până la 42 de etaje, locuințe și un mall.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW