Tuesday, October 19, 2021
Jurnalism corect


CCR amână decizia asupra sesizării făcute de Klaus Iohannis privind înființarea Institutului Român pentru Drepturile Omului

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 24 septembrie 2020 Etichete: ,

Curtea Constituțională se va pronunța pe 14 octombrie asupra sesizării făcute de Klaus Iohannis privind modificarea Legii de înființare a Institutului Român pentru Drepturile Omului. Tot pe 14 octombrie, CCR se va pronunța si asupra modificării Legii privind reorganizarea și funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România.

În iulie, Klaus Iohannis a sesizat CCR în legătură cu modificarea Legii privind înființarea Institutului Român pentru Drepturile Omului, precizează News.ro.

Legea ar contraveni mai multor prevederi din Constituție, susține Klaus Iohannis.

Utilizarea sintagmei «instituţie publică de interes naţional, autonomă şi independentă faţă de orice autoritate publică», precum şi din analiza obiectului de activitate al Institutului, a scopului pentru care a fost creat, a modalităţii de desemnare a conducerii, precum şi a atribuţiilor şi a modului de funcţionare a acestuia – astfel cum sunt acestea reglementate prin legea dedusă controlului de constituţionalitate – constatăm că legea este neclară şi lipsită de predictibilitate”, potrivit unui comunicat transmis de Administrația Prezidențială.

Tot în luna iulie, Președintele României a sesizat CCR în legătură cu o modificare făcută la Legea ce prevede funcționarea Academiei Oamenilor de Știință din România.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW