Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


CCR a respins sesizarea USR și Forța Dreptei privind fondurile de pensii private

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 4 aprilie 2023

Curtea Constituțională a României (CCR) a respins marți, 4 aprilie, ca neîntemeiată, sesizarea USR și Forța Dreptei în legătură cu legea care introduce noi obligaţii pentru fondurile de pensii private din România şi pentru administratorii acestora. 

USR și Forța Dreptei au reclamat că „se forțează ieșirea administratorilor de fonduri de pensii private din România și se creează condițiile pentru obligarea acestora să investească banii noștri, ai celor 7 milioane de contribuabili de la Pilonul II de pensii private, în companii deținute de stat”.

Totodată, deputații celor două formațiuni politice au susținut că „au fost încălcate dispoziţiile privind desfăşurarea procedurii parlamentare, deoarece raportul a fost emis în ziua votului final şi a lipsit situaţia extraordinară care să justifice adoptarea unei ordonanţe de urgenţă”.

Proiectul de lege, adoptat în februarie de Camera Deputaților, stabilea, între altele, că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) analizează periodic posibilitatea elaborării de reglementări privind investirea activelor fondurilor de pensii administrate privat şi pensii facultative.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW