Monday, May 16, 2022
Jurnalism corect


CCR: Decontarea transportului școlar doar pe bază de abonament este neconstituțională/Legea va fi modificată

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 17 octombrie 2019 Etichete: , , ,

Curtea Constituțională a decis astăzi că decontarea navetei școlare doar pe baza abonamentului este neconstituțională. CCR a fost sesizată de Curtea de Apel Brașov pornind de la situația unui elev căruia școala nu i-a putut deconta transportul pentru că nu avea abonament, așa cum prevede Legea educației. 

„Elevilor care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educaţiei Naţionale, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe bază de abonament, în limita a 50 km, sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru, dacă locuiesc la internat sau în gazdă”, se prevede în Legea educației.

Sintagma „pe bază de abonament” a fost contestată, iar judecătorii CCR au admis, în unanimitate, excepția de neconstituționalitate.

„În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis excepția de neconstituționalitate și a constatat că sintagma „pe bază de abonament” cuprinsă la art.84 alin.(3) din Legea educației naționale nr.1/2011 este neconstituţională. 

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului şi instanței de judecată care a sesizat Curtea de Apel Brașov”, precizează CCR.

Foto: INQUAM PHOTOS/George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW