Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


CCR a amânat deciziile asupra Legii prin care Parlamentul stabileşte data alegerilor parlamentare

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 16 septembrie 2020 Etichete: , ,

Curtea Constituțională a amânat deciziile asupra sesizărilor făcute de Klaus Iohannis și Guvern la Legea ce privește unele măsuri pentru organizarea alegerilor parlamentare. Actul normativ stabilește ca Legislativul să fie cel care decide data alegerilor parlamentare, nu Guvernul.

CCR a amânat la o dată ce urmează să fie comunicată ulterior decizia privind Legea prin care Parlamentul decide data alegerilor parlamentare.

Cu privire la cauzele înscrise în lista de şedinţă de astăzi, 16 septembrie 2020, Curtea Constituţională a dispus amânarea acestora la o dată care urmează a fi comunicată ulterior”, a transmis, miercuri, CCR.

Președintele României Klaus Iohannis a atacat, pe 17 august, la CCR, Legea privind unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

În plus, Guvernul a atacat, la rândul său, Legea la CCR, după ce Ludovic Orban a afirmat, în 28 iulie, că parlamentarii se află în conflict de interese, deoarece își pot prelungi mandatul cât mai mult posibil.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW