Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Ancheta internă la Spitalul Bistrița după ce un bărbat a decedat acasă, la o zi după externare/ Pacientul a fost diagnosticat ulterior cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 aprilie 2020 Etichete: , ,

Un bărbat în vârstă de 77 de ani care era purtător de coronavirus a murit, luni, la domiciliu, după ce a fost externat de la SJU Bistrița Năsăud. Este al 87-lea deces al unui pacient român infectat cu Covid-19.

Bistrițeanul s-a internat pe 22 martie la SJU Bistrița – Secția Boli Interne cu diagnosticul “BPOC acutizat, Cardiomiopatie dilatativa, Cardiopatie Ischemica Cronica, Fibrilatie atriala cu alura rapida, Insuficiență Cardiacă Congestivă stadiul III, Extrasistole ventriculare, Pneumonie interstitial, Pleurezie mica inchisa dreapta, Hipertrofie de prostata, Insuficienta Renala std.III”.

Pacientul a fost testat pentru coronavirus pe 24 martie, după care, pe 30 martie, înaintea primirii rezultatului testului, bărbatul a fost externat.

Pe biletul de externare este precizat: “evoluție favorabilă sub tratament, recomandare de continuare a tratamentului”.

Bărbatul a murit pe 31 martie, acasă. Ulterior a fost primit și rezultatul pentru Covid-19, bărbatul fiind testat pozitiv.

„V-am rugat să veniţi aici ca să vă transmit chiar eu informaţii despre o persoană decedată, din Ilva Mică, pentru care astăzi a venit rezultatul de Covid pozitiv. Pacientul s-a internat pe data de 22 martie în Secţia de boli interne. La internare, nu se încadra în definiţia de caz şi de aceea a fost internat pe Secţia de medicină internă, şi nu pe Secţia de boli infecţioase. În data de 23, medicul curant a rugat un consult de specialitate, şi anume un consult de la Secţia de boli infecţioase. Medicul care a făcut consultul a recomandat recoltarea de probe pentru a se vedea dacă este infectat cu Covid-19. În data de 30, pacientul respectiv a fost externat înainte să vină rezultatul probelor, un lucru care, din punctul meu de vedere, este regretabil. Pacientul nu ar fi trebuit externat până nu era situaţia lui medicală foarte clară. În data de 1 aprilie, astăzi – aşa, parcă este o glumă proastă de 1 aprilie, au venit rezultatele, iar pacientul este Covid pozitiv. A început o anchetă epidemiologică la nivel de spital”, a declarat, miercuri, managerul SJU Bistriţa, Gabriel Lazany.

Conform managerului SJU Bistrița, la nivelul unității medicale a fost declanșată o anchetă internă.

„Din păcate, medicul curant care era la acea perioadă a luat decizia de externare a pacientului, lucru care este regretabil. S-a deschis o anchetă internă pentru nerespectarea procedurii, pentru că pacientul ar fi trebuit să rămână internat până era situaţia lui medicală clară. O să vedem ce va reieşi din anchetă”, a explicat Lazany.

Urmează ca, miercuri și joi, tot personalul medical de la Secţia de medicină internă din cadrul SJU Bistriţa să fie testat.

La SJU Bistriţa sunt internate 13 persoane confirmate cu Covid-19.

sura foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW