Thursday, May 19, 2022
Jurnalism corect


Cazul unei asistente din Tulcea, depistate joi cu COVID-19, nu a fost încă raportat INSP

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 aprilie 2020 Etichete: , , , ,

În Tulcea, Prefectura a confirmat joi primul cadru medical cu COVID-19, însă, acesta nu a fost deocamdată raportat către Institutul Național de Sănătate Publică, instituția care centralizează datele la nivel național.

Direcţia de Sănătate Publică Tulcea a confirmat, joi, cazul unei asistente, angajată a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU). Mai exact, este vorba de asistenta șefă a secției de oftalmologie, care ar fi intrat în contact cu mai multe persoane, inclusiv de la Unitatea de Primiri Urgențe și Șantierul Naval din Tulcea. În urma anchetei epidemiologice efectuate de DSP, s-au făcut teste pentru patru persoane, toate primind rezultat negativ.

Cu toate acestea, în raportarea Grupului de Comunicare Strategică, efectuată pe baza datelor raportate din teritoriu către Institutul Național de Sănătate Publică (INSP), județul Tulcea nu are raportat niciun caz al unui cadrul medical infectat cu COVID-19.

Chestionată de Main News în legătură cu acestă situație, Oana Grigore, purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății, a explicat că INSP nu a primit deocamdată aceste informații, însă pe măsură ce vor veni din teritoriu, ele vor fi actualizate.

Un număr de 812 cadre medicale sunt infectate în România cu COVID-19 , conform raportărilor de vineri, 10 aprilie, primite de către Institutul Național de Sănătate Publică din teritoriu. Din acestea, 429 sunt din județul Suceava, iar 103 sunt din București.

Sursa foto: MApN

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW