Wednesday, October 5, 2022
Jurnalism corect


Cazul Timișoara: ISU neagă că autoritățile au uitat un bătrân în blocurile evacuate

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 22 noiembrie 2019 Etichete: , , ,

În urma informațiilor apărute în spațiul public conform cărora autoritățile ar fi uitat un bătrân în blocul deratizat din Timișoara, ISU Timiș anunță că era imposibil ca bărbatul să fi rămas în casă, fiindcă oamenii legii au verificat foarte bine fiecare locuință.

Potrivit acestora, în data de 18 noiembrie, echipa de cercetare la fața locului condusă de un procuror a solicitat efectuarea detecției CBRN la un apartament dintr-un imobil din Timișoara.

„De îndată, la locul indicat au fost trimise echipajele CBRN din cadrul ISU Timiș și ISU Sibiu care au efectuat activități specifice pentru detecția unor potențiale substanțe toxice. Verificările s-au realizat cu rigurozitate, de la intrarea în imobil și pe fiecare etaj, iar unicele valori de toxicitate au fost identificate într-un apartament situat la etajul IV.  Menționăm că în apartamentul în care s-a efectuat deratizarea nu erau persoane. Având în vedere acest aspect, în jurul orei 22:30, s-a dispus evacuarea preventivă a locatarilor din acest imobil”, anunță ISU Timiș.

Au fost formate echipe mixte de polițiști și pompieri care s-au deplasat la fiecare locuință și au discutat cu locatarii despre necesitatea punerii în aplicare a măsurilor de evacuare și de relocare a acestora până la finalizarea verificărilor.

Personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament

„Facem precizarea că pentru informarea locatarilor, personalul implicat a bătut la ușa fiecărui apartament existent în imobil. De asemenea, s-a efectuat și verificarea din exterior, pentru identificarea apartamentelor în care ar mai exista persoane (lumini aprinse).

Ulterior evacuării locatarilor din imobil, personalul specializat a intervenit pentru aerisirea spațiilor, cu ajutorul  motoventilatoarelor, operatiune care presupune un real disconfort din cauza zgomotului generat. Mai mult, în toată aceasta perioadă, la fața locului au fost angrenate forțe și mijloace  considerabile pentru gestionarea situației, atât în interior, cât și în exterior (trafic intens).

Menționăm totodată că, în toată perioada restricționării accesului în imobil, polițiștii au asigurat paza clădirii, zi și noapte, fără a fi sesizate surse de lumină în clădire sau alte activități care să indice existența altor locatari în interior”, a mai transmis ISU Timiș.

În presa locală din Timiș a apărut o informație conform căreia un bătrân care locuiește într-unul din blocurile evacuate după o deratizare periculoasă, în urma căreia trei persoane au murit, a stat tot timpul în apartamentul său, neștiind că trebuie să iasă afară.

Inquam Photos / Virgil Simonescu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW