Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Cazul pacientei arse: Spitalul de Urgență Floreasca a fost amendat cu aproximativ 30.000 de lei/ Ministerul Sănătății: Beuran a încălcat 10 obligații din cele 33

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2020 Etichete: , , ,

Ministerul Sănătății a primit raportul cercetării administrative efectuat de conducerea Spitalului Clinic de Urgență București, ca urmare a tragediei din data de 22.12.2019, când o pacientă a luat foc pe masa de operație și a suferit arsuri pe 30% din suprafața corporală. Pe 29.12.2019, femeia a decedat.

Din document reiese că incidentul s-a produs ca urmare a unor erori umane, comise de către echipa operatorie. Potrivit raportului, medicul Mircea Beuran, ca șef al Secției Clinice de Chirurgie III a încălcat 10 obligații din cele 33, asumate prin contractul de administrare al secției. În urma acestui eveniment, conducerea Spitalului de Urgență Floreasca a luat decizia de a-l demite pe Mircea Beuran din funcția de șef al Secției Clinice de Chirurgie III.

„Ministerul Sănătății va prezenta mâine concluziile raportului propriu, instrumentat de Inspecția Sanitara de Stat (ISS) și Corpul de Control al MS și salută totodată decizia managementului de la SCUB, de încetare a contractului de administrare a șefului de secție, care nu a respectat obligațiile contractuale. De asemenea, ISS a sancționat cu amenzi unitatea spitalicească pentru neregulile găsite, cât și întreaga echipă operatorie, de la asistent, până la conducătorul echipei. Cuantumul acestora fiind de aproximativ 30.000 de lei”, a transmis Ministerul Sănătății.

Inquam Photos / Mircea Manole

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW