Sunday, July 25, 2021
Jurnalism corect


Cazul „niște penali”: Klaus Iohannis scapă de amenda de 2.000 de lei primită de la CNCD / Decizia instanței poate fi atacată cu recurs

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 14 iulie 2021

Curtea de Apel București a anulat miercuri sancțiunea de 2.000 de lei primită în anul 2018 de președintele Klaus Iohannis de la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), după ce i-a catalogat pe cei care lansau atacuri la adresa DNA drept „niște penali”. Decizia instanței poate fi atacată cu recurs.

Admite acţiunea formulată de către reclamantul PREŞEDINTELE ROMÂNIEI PRIN ADMINISTRAŢIA PREZIDENŢIALĂ în contradictoriu cu pârâtul CONSILIUL NAŢIONAL PENTRU COMBATEREA DISCRIMINĂRII şi intervenienţii SC JURINDEX MEDIA SRL, RĂZVAN SAVALIUC şi COSMA ANDREEA. Dispune anularea Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 168/09.05.2018 în ceea ce îl priveşte pe reclamant şi a Hotărârii Colegiului Director al CNCD nr. 265/04.07.2018. Cu recurs în 15 zile de la comunicare ce se va depune la Curtea de Apel Bucureşti. Pronunţată azi, 14.07.2021, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei”, se arată în minuta Curții de Apel București.

În anul 2018, Klaus Iohannis a fost amendat de CNCD, după ce a afirmat, referitor la liderii politici care lansau atacuri la adresa DNA, că ar fi „niște penali”.

Din punctul meu de vedere, lucrurile se pot rezuma la puţine cuvinte: nişte penali fac o încercare disperată să atace şi să discrediteze DNA şi conducerea DNA. După părerea mea, această încercare e jalnică şi neconvingătoare, iar opinia mea despre munca DNA o cunoaşteţi, dar îmi face plăcere să o repet. După părerea mea, DNA şi conducerea DNA fac o treabă foarte bună, iar acest atac, sau încercare de atac din partea unor penali e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună”, afirma Klaus Iohannis, în cadrul unei conferințe de presă susținută în anul 2018, citat de Digi24.

CNCD arăta că termenul „penali”, folosit de președinte, ar fi depășit limita libertății de exprimare și l-a amendat pe Klaus Iohannis cu 2.000 de lei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW