Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Cazul Floreasca: Verdictul ANMCS după verificările de la Spitalul Clinic de Urgență București

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 23 ianuarie 2020 Etichete: , ,

Reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au realizat, joi, un control la Spitalul Clinic de Urgență București (Spitalul Floreasca din București). În urma verificărilor s-a constatat că unitatea sanitară a remediat problemele descoperite după incidentul de la sfârșitul anului trecut, în care o pacientă a luat foc pe masa de operații în timpul unei intervenții chirurgicale.

Spitalul Clinic de Urgență București respectă normele de siguranță a pacientului, este concluzia specialiștilor.

„În urma unei verificări realizate astăzi, reprezentanții Inspecției Sanitare de Stat au constatat că Spitalul Clinic de Urgență București a respectat Planul de măsuri pentru remedierea neconformităților impus de ANMCS după incidentul de anul trecut. Inspectorii saitari au constatat că au fost refăcute procedurile operaționale privind circuitele funcționale în blocul operator, precum și protocoalele specifice privind activitatea în blocul operator. Nu au fost constatată o creștere a numărului de aparținători în incinta unității spitalicești”, conform unui anunț al Ministerului Sănătății.

O pacientă în vârstă de 66 de ani care suferea de cancer pancreatic a fost operată pe 22 decembrie la Spitalul Floreasca din București. Chiar în timpul intervenției, femeia a luat foc pe masa de operație, aceasta suferind arsuri pe 30% din corp. După câteva zile aceasta a murit. În urma cercetărilor s-a descoperit  faptul că medicii au folosit o cantitate mult mai mare de biocid decât ar fi fost nevoie, care de altfel conținea etanol peste 89%, acest fapt conducând și la încălcarea procedurii operaționale a spitalului. Mai multe aici.

sursa foto: bucurestiul.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW