Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Cazul de sclavie din Maramureş: Șase persoane au fost reținute și două plasate sub control judiciar

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 28 august 2019 Etichete: ,

Șase cetățeni germani suspectați în cazul de sclavie din Maramureș au fost reținuți, iar alți doi au fost plasați sub control judiciar, au declarat surse judiciare pentru Mainnews.ro. Aceștia ar fi adus mai mulți tineri din Germania în România, sub pretextul unui program de reeducare finanțat de statul german, și îi obliga să muncească.

Copiii erau sechestrați, nu aveau voie să comunice cu familiile lor din Germania și erau obligați să muncească în curțile unor oameni apropiați suspecților. Procurorii menționează faptul că tinerii erau tratați ca niște sclavi, bătuți și amenințați, înfometați, chiar ținuți în frig de către membrii grupării.

Minorii, victime ale sclaviei

„În realitate, tinerii au fost supuşi unui regim de lipsire de libertate, de interzicere în a comunica în exterior cu familiile din Germania ori cu alte persoane sau autorităţi române, fiind obligaţi ca, sub pretextul unui aşa-zis „program de reeducare” conceput de către cetăţeanul german, să execute munci epuizante în gospodăriile unor localnici aflaţi în anturajul suspecţilor – dincolo de capacităţile şi limitele fizice ale vârstei lor ori afecţiunilor de care suferă – practicându-se asupra minorilor metode umilitoare, degradante, ţinerea lor în stare de sclavie şi exercitarea asupra lor în mod repetat de acte de violenţă gravă şi ameninţări.

În acest mod tinerilor le-a fost creată o puternică stare de temere şi chiar de traumă ca urmare a bătăilor repetate, privării de hrană, lipsirii de libertate prin închiderea într-un aşa-zis „arest”, exercitării unor manopere medicale intruzive împotriva voinţei lor, ţinerii deliberate a minorilor în ger şi în frig sau în ploaie etc. – toate cu titlu de „pedeapsă” menită să „educe” comportamentul copiilor. Unii dintre minori au avut chiar intenţii suicidale din cauza acestui regim”, mai transmite DIICOT.

Mai mult, membrii grupării le-au confiscat actele și obiectele personale și le-au întrerupt tratamentele pentru diversele afecțiuni medicale pe care le aveau.

„În realitate, victimele sunt excluse de la orice formă de continuare a studiilor, le sunt întrerupte tratamentele medicale pe care le au prescrise ca terapie, li se confiscă actele de identitate, bunurile personale (în principal cele care ar facilita posibilitatea de comunicare cu lumea exterioară) şi sunt supuşi metodelor dure şi brutale de aşa-zisă re-educare, adoptate de către suspect şi persoanele din anturajul său, în baza ideilor promovate de acesta cu privire la conceptul de educaţie”, explică procurorii.

Cum acționau suspecții

Suspecții acționau sub paravanul unui proiect de „reeducare” care presupunea diverse activități educative de recuperare și de reintegrare socială pentru minori. Proiectele educative erau coordonate de soții e origine germană.

În plus de asta, banii pentru finanţarea acestui proiect erau asigurați de statul german și au fost însușiți de mebrii grupului.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More here on that Topic: mainnews.ro/cazul-de-sclavie-din-maramures-sase-persoane-au-fost-retinute/ […]

  • Здравствуйте. Ищете где купить реплику наушников Airpods PRO? Качественные беспроводные наушники в Москве и РФ. Реплика оригинальных AirPods с шумоподавлением со скидкой. Только качественные гарнитуры по доступным ценам. Доставим по России.

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW