Friday, April 12, 2024
Jurnalism corect


Cazul „Caracal”: Procurorul care nu i-a lăsat pe polițiști să intre în casa lui Gheorghe Dincă toată noaptea, sancționat de ICCJ

By Redactia , in Stirile zilei , at 19 martie 2024

Procurorul responsabil pentru tragedia de la Caracal a fost sancționat cu tăierea a 25% din salariu timp de un an, la cinci ani de la tragedia în urma căreia două adolescente au murit.

Cristian Ovidiu Popescu, procurorul care a stat până la ora 6 pentru a intra în casa lui Gheorghe Dincă, a fost sancționat disciplinar, de instanța supremă, cu diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an.

„Minuta deciziei civile nr. 77: Admite recursul declarat de recurenta Inspecţia Judiciară împotriva hotărârii nr. 3P din 17 mai 2023 pronunţate de Consiliul Superior al Magistraturii – Secţia pentru judecători în materie disciplinară, în dosarul nr. 18/P/2019. Casează hotărârea atacată şi, rejudecând, aplică pârâtului Popescu Cristian Ovidiu sancţiunea disciplinară constând în diminuarea indemnizației de încadrare lunare brute cu 25% pe o perioadă de un an pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzute de art. 99 lit. t) teza a II-a din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 18 martie 2024.”, se arată în decizia luată de Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). Mai multe detalii, pe Gândul.ro.

 

Sursa foto: Uniunea Europeană

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW