Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


UPDATE Dosarul crimelor din Caracal | A început procesul lui Gheorghe Dincă/ Când află familiile verdictul instanței

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 20 mai 2020 Etichete: ,

Miercuri, 20 mai, la 10 luni de la dispariția Alexandrei Măceșanu și la mai bine de un an de la cea a Luizei Melencu, începe procesul lui Gheorghe Dincă în camera preliminară, ceea ce înseamnă că Tribunalul Olt analizează ancheta procurorilor DIICOT, pentru a decide dacă probele au fost strânse legal. La finalul acestei etape, instanța va hotărî daca începe judecata pe fond sau se reiau cercetările.

UPDATE: Magistrații vor decide pe trei iunie dacă procurorii au strâns legal probe sau dacă ancheta trebuie refăcută.

Pe 15 ianuarie, Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, a fost trimis în judecată. Bărbatul va fi prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Olt, fiind acuzat de 8 infracțiuni.

Procurorii DIICOT au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă este acuzat de procurori de 8 infracțiuni, printre care și omor calificat și profanare de morminte. Vecinul său, Ștefan Risipițeanu, acuzat de viol în acest dosar, este și el trimis în judecată.

„Prin rechizitoriul confirmat, procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului D.G. pentru săvârșirea unui număr de 8 infracțiuni (trafic de persoane, trafic de minori, viol – două infracțiuni, omor calificat – două infracțiuni și profanarea de cadavre sau morminte – două infracțiuni) și a inculpatului R.Ș. pentru săvârșirea infracțiunii de viol”, transmite DIICOT.

De asemenea, complicele lui Gheorghe Dincă, Ștefan Risipițeanu a fost trimis în judecată pentru viol. Potrivit procurorilor DIICOT, acesta l-ar fi surprins pe Gheorghe Dincă atunci când a adus-o acasă pe Luiza Melencu și i-a cerut să îl lase și pe el să întrețină relații sexuale cu tânăra. Gheorghe Dincă ar fi acceptat, pentru a nu risca să fie descoperit.

Cazul Caracal

Organele judiciare au fost sesizate pentru prima dată pe 15 aprilie cu privire la faptul că a dispărut Luiza Melencu. Pe 19 aprilie s-a întocmit dosar penal in rem pentru lipsire de libertate.

În luna iulie, autoritățile au fost sesizate de mama Alexandrei Măceșanu anunțând că fiica sa a dispărut. Fata a sunat de trei ori la poliție, însă a fost ignorată.

Acuzat este Gheorghe Dincă, un bărbat de 57 de ani din Caracal, care a mărturisit că le-a omorât pe cele două adolescente după ce le-a luat la ocazie.

Presupusele fapte ale lui Gheorghe Dincă au cutremurat România. În urma acestei tragedii, șeful Poliției Române de la acea vreme, Ioan Buda, a fost demis pentru modul în care a gestionat acest caz.

De asemenea, a fost demis și prefectul județului Olt, Petre-Silviu Neacșu.

Totodată, deși era pus la conducere doar de câteva zile, ministrul de Interne, Nicolae Moga, și-a anunțat demisia.

Chiar și procurorul-șef interimar al DIICOT și-a pierdut funcția în urma tragediei din Caracal, după ce, președintele Klaus Iohannis i-a cerut demisia.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW