Wednesday, September 22, 2021
Jurnalism corect


Cazul Caracal | Cercetările continuă și după trimiterea lui Dincă în judecată. Ce vizează cele 4 anchete disjunse

By Robert Madaianu , in Justitie , at 15 ianuarie 2020 Etichete: , , , ,

Deși l-au trimis în judecată pe Gheorghe Dincă, procurorii DIICOT au decis continuarea cercetărilor cu privire la patru aspecte legate de cazul Caracal. Printre ele, acuzațiile lansate în spațiul public, cu privire la familia suspectului, potrivit unor surse judiciare. Au fost formate patru noi dosare, cu ocazii de complicitate la omor și la trafic de persoane. Aceste anchete sunt „in rem”, ceea ce înseamnă că nimeni nu a fost pus sub acuzare.

În dosarul Caracal existau acuzații lansate de avocați cu privire la pretinse legături cu clanuri din zona orasului Caracal si acuzații legate de familia lui Gheorghe Dincă. Procurorii DIICOT au decis să continue cercetările în acest sens. De altfel, acesta este singurul dosar disjuns care va rămâne la DIICOT, potrivit surselor mainnews.ro.

În vreme ce al doilea dosar vizează un denunț făcut chiar de Gheorghe Dincă, cel de-al treilea este legat de o serie de infracțiuni de viol. Este vorba de trei fapte, una de acum zece ani, una de acum 26 de ani și una din iunie 2019, potrivit surselor citate. De asemenea, este verificată și o posibilă faptă de furt de electricitate.

A patra ancheta vizează un apel pe care l-ar fi primit Tudorita Măcesanu. Concret, o persoană ar fi sunat-o și i-ar fi cerut o suma de bani. În acest caz se verifica o posibilă fapta de înșelăciune.

Dincă, trimis în judecată

Parchetul General a validat rechizitoriul dosarului Caracal, iar procurorii DIICOT au dispus trimiterea acestuia în judecată. Gheorghe Dincă, principalul suspect pentru dispariția Alexandrei Măceșanu și a Luizei Melencu, va fi prezentat în fața judecătorilor Tribunalului Olt, fiind acuzat de 8 infracțiuni.

Procurorul general al României, Bogdan Licu a confirmat, miercuri, rechizitoriul dosarului Caracal. Procurorii DIICOT au dispus mai departe trimiterea în judecată în stare de arest preventiv a inculpatului Gheorghe Dincă.

Gheorghe Dincă este acuzat de procurori de 8 infracțiuni, printre care și omor calificat și profanare de morminte. Vecinul său, Ștefan Risipițeanu, acuzat de viol în acest dosar, este și el trimis în judecată.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW