Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Cazul barbatului decedat în timpul intervenţiei poliţiştilor: Cei doi agenţi acuzaţi de lovituri cauzatoare de moarte au fost arestaţi

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 19 aprilie 2021

Tribunalul Argeș a decis arestarea pentru 30 de zile a doi polițiști din Pitești, după ce un bărbat în vârstă de 63 de ani a murit prin axifisiere în timpul intervenției acestora. 

Decizia instanței este executorie, însă poate fi atacată la Curtea de Apel Pitești.

Un bărbat în vârstă de 63 de ani din Pitești a murit vineri, la scurt timp după ce a fost trântit de un polițist. Cei doi sunt acuzați de purtare abuzivă și lovituri cauzatoare de moarte, fapte pentru care riscă până la 12 ani de închisoare.

„Bărbatul avea asupra sa mai multe medicamente. Cauza exactă a decesului va fi stabilită în urma necropsiei. (…) În cauză se desfăşoară cercetări de către poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, Florian Popa, citat de Agerpres.

El a adăugat că poliţiştii au intervenit pentru evacuarea bărbatului deoarece acesta era în pericol, fără a folosi forţă excesivă.

„Având în vedere şi starea de pericol în care acesta se afla, bărbatul a fost evacuat, iar în această împrejurare i-a venit rău. Ca urmare, a fost solicitat un echipaj medical pentru a-i acorda îngrijiri (…). Bărbatul a fost evacuat folosindu-se minimum de forţă necesară. (…) Bărbatul nu a fost încătuşat, acesta a fost invitat să iasă din incinta localului, iar în aceste împrejurări s-a manifestat recalcitrant atât faţă de persoanele aflate în jur, cât şi faţă de poliţişti”, a precizat Florian Popa.

În imaginile intrate în posesia publicației ePitești.ro se poate observa cum bărbatul, aflat în stare de ebrietate, este trântit cu fața la pământ de polițiști.

Sursa: Politia Română

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW