Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Cazinoul din Constanța a primit bani pentru restaurare și consolidare

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 20 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Contractul pentru „Consolidarea și restaurarea Cazinoul din Constanța” a fost semnat, vineri, în prezența ministrul Dezvoltării, Ion Ștefan.

Ministrul Ion Ștefan a precizat că își ia angajamentul să susțină Compania Națională de Investiții să ducă la bun sfârșit proiectul de consolidare și restaurare a Cazinoului.

„Felicit CNI şi toţi cei implicaţi pentru stăruinţa cu care s-au luptat ani de zile pentru ca această clădire simbol a României şi a Constanţei să fie scoasă din degradare şi pusă în valoare pentru turiştii români şi străini. Îmi iau angajamentul să susţin CNI să ducă la bun sfârşit acest proiect. În 2 ani, Cazinoul din Constanţa va redeveni perla litoralului Mării Negre”, a declarat ministrul Ion Ştefan.

Durata contractului de realizare a proiectului este de 30 de luni, iar suma alocată este de 56.627.697.09 lei cu TVA. Câștigătoarea contractului este Aedeficia Carpați SA & SC Remon Proiect SRL & SC Profesional Construct Proiectare SRL & SC Tehnoinstal SRL.

Directorul general al CNI, Manuela Pătrășcoiu, a afirmat că instituția ce o conduce își ia angajamentul, ca la finalizarea lucrărilor, să redea țării cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre.

”Începută acum mai bine de 100 de ani, fascinanta poveste a Cazinoului din Constanța începe azi un nou capitol. Am așteptat acest moment încă din anul 2011, de când am preluat acest proiect și CNI își ia acum angajamentul ca, la sfârșitul lucrărilor, să predea cea mai frumoasă clădire de pe întreg litoralul Mării Negre”, a afirmat Manuela Pătrășcoiu, directorul general al Companiei Naționale de Investiții S.A., societate care funcționează sub autoritatea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice, și prin intermediul căreia se vor realiza lucrările de consolidare și reabilitare.

Contractul presupune lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale, dar și a zonelor exterioare.

„În cadrul contractului se vor executa lucrări de consolidare și restaurare ale clădirii principale (S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol), dar și a zonelor exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)”, potrivit comunicatului trimis de Ministerul Dezvoltării.
La sfârșitul lucrărilor, cea mai importantă clădire în stil Art Nouveau, din țara noastră, va fi redată circuitului public, găzduind evenimente culturale, simpozioane sau expoziții”, potrivit unui comunicat transmis de Ministerul Dezvoltării.

Finanțarea este asigurată de Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației Publice și se realizează prin Compania Națională de Investiții. Lucrarea este parte a Programului Național de Construcții de Interes Public sau Social.

Sursă foto: Ziua de Constanța

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW