Tuesday, June 25, 2024
Jurnalism corect


Cazierul rutier se poate obține online


Ministerul Afacerilor Interne(M.A.I) a activat, joi, 18 mai, în cadrul platformei hub.mai.gov.ro – secţiunea dedicată obţinerii online a istoricului sancţiunilor rutiere(n.r. cazierul rutier). Obţinerea istoricului sancţiunilor rutiere este gratuită, iar documentul  generat de pe această platformă este valabil doar în format electronic, menționează oficialii M.A.I.

Pentru a obţine acest document online, solicitantul trebuie să aibă sau să îşi creeze un cont pe portalul hub.mai.gov.ro sau pe ghiseul.ro.

În cazul în care persoana optează pentru un cont direct pe platforma hub.mai.gov.ro, este necesar să se deplaseze o singură dată la o unitate de poliţie pentru confirmarea identităţii.

Următorul pas, după autentificarea în portalul hub.mai.gov.ro folosind un cont validat, este selectarea butonului „istoricul sancţiunilor rutiere„.

Cum se obține certificatul de cazier rutier din fața calculatorului sau de pe telefon

În continuare, solicitantul introduce datele cerute de platformă, precum motivul pentru care solicită eliberarea şi perioada pentru care doreşte să-i fie comunicat cazierul rutier.

În cazul folosirii unui cont de pe platforma ghiseul.ro, nu mai este necesară deplasarea la o unitate de poliţie, identitatea persoanei fiind confirmată prin datele existente pe portalul respectiv.

Pentru formatul fizic, printat, solicitantul trebuie să se deplaseze la serviciile rutiere din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene sau la Brigada de Poliţie Rutieră din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti. În același mod se procedează și pentru obținerea cazierului judiciar, informează M.A.I.

Sursă foto: Inquam Photos / Raul Giuglea

 

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW