Wednesday, September 28, 2022
Jurnalism corect


Caz de sclavie în Mureș: Bărbat reținut, după ce ar fi exploatat trei tineri proveniți de la casele de copii

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 ianuarie 2022

DIICOT a anunțat vineri, 28 ianuarie, reținerea unei persoane suspectată de săvârșirea infracțiunii de trafic de persoane în formă continuată. Suspectul, în vârstă de 44 de ani, ar fi răpit trei tineri proveniți de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă. Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, timp de 30 de zile. 

„În cauză s-a reținut faptul că, începând cu anul 2014 o persoană din jud. Mureș a adăpostit în condiții improprii trei tineri proveniți de casele de copii, în scopul de a-i exploata prin muncă. Cei trei tineri au fost folosiți la diferite munci în gospodărie ori în agricultură în țară și, pentru o scurtă perioadă, în străinătate, fără a fi plătiți pentru munca prestată, inculpatul exercitând un control permanent și total asupra acestora, inclusiv prin interdicția de a comunica cu alte persoane ori de a părăsi gospodăria”, conform unui comunicat de presă al DIICOT.

Potrivit surselor Main News, cei trei copii au fost răpiți în 2014, 2016, respectiv 2020. Victimele erau răpite de pe stradă și băgate cu forța în portbagaj. Dacă încercau să fugă, erau aduse cu forța înapoi, bătute și duse să lucreze în Germania și Franța, au menționat sursele citate.

Miercuri, 26 ianuarie, procurorii DIICOT au făcut două percheziții domiciliare în urma cărora au fost descoperite și au fost ridicate mai multe mijloace materiale de probă, precum înscrisuri, acte de identitate ale victimelor (săbii, cuțite).

3 persoane suspectate că sunt implicate în acest caz de sclavie au fost duse la audieri. DIICOT Târgu-Mureș l-a reținut pe suspect pentru 24 ore, iar joi Tribunalul Mureș a dispus arestarea preventivă a acestuia, timp de 30 de zile.

Foto: mainnews.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW