Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Câți bucureșteni s-au înscris în programul de testare pentru COVID-19, demarat de Primăria Capitalei

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 24 mai 2020 Etichete: , , ,

Până duminică, aproximativ 7.800 de locuitori ai Bucureștiului s-au înscris în programul de testare pentru COVID-19, organizat de municipalitate, a anunțat primarul Gabriela Firea, într-o conferință de presă.

La finalul acestor teste vom afla cum a circulat coronavirusul în municipiul Bucureşti, care este numărul de persoane care au trecut deja prin infecţie şi s-au imunizat şi vom putea, împreună cu autorităţile centrale, să luăm măsurile de relaxare mult mai potrivite pentru o comunitate care are deja o informaţie. 7.768 de cetăţeni s-au înscris în programul nostru în numai două zile. Nu sunt teste rapide. Sunt făcute în cele 20 de laboratoare, în cele 9 spitale,” a declarat Gabriela Firea, citată de Agerpres.

Totodată, Firea a declarat că luni va fi lansat un alt program de testare, de data aceasta pentru anticorpi.

„Mâine voi organiza o conferinţă de presă împreună cu cei şase primari de sector în care vom da start proiectului de testare de tip anticorpi, acea picătură de sânge din buricul degetului pe un eşantion deja realizat de către specialiştii INSP de 10.500 de bucureşteni din toate sectoarele Capitalei, pe diferite grupe de vârstă, din majoritatea cartierelor bucureştene”, a adăugat Gabriela Firea.

În total, vor fi testați 11.000 de bucureșteni în programul lansat de Primăria Capitalei. Inițiativa a fost criticată de Nicușor Dan, candidat pentru funcția de primar, care a spus că reprezintă un demers al Gabrielei Firea cu scopul de a câștiga capital electoral.

CITEȘTE ȘI: Probleme la înscrierea în programul “Testăm pentru București”

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *