Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Câți bucureșteni au solicitat până în prezent testarea pentru Covid-19 în cadrul proiectului „Testăm pentru vacanță”/ S-au făcut deja 200 de teste

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 21 iulie 2020 Etichete:

Primarul General, Gabriela Firea, a anunțat că 15.000 de persoane au solicitat până în prezent testarea în proiectul „Testăm pentru vacanță”.

„La vacanţe avem primite deja la ASSMB 5.000 de mailuri, dar fiecare mail conţine mai multe persoane care doresc să se testeze şi practic am ajuns cam la 15.000 de solicitări. S-au făcut deja 200 de teste şi toate au ieşit negative”, a spus Gabriela Firea, într-un interviu pe canalul de youtube Cristoiu tv.

Cât despre proiectul „Testăm pentru Bucureşti”, Firea a spus că, din 5.000 de bucureşteni asimptomatici testaţi, şase au ieşit pozitivi şi s-au şi vindecat.

Ea a adăugat că au fost testaţi de asemenea aproape 5.000 de medici care lucrează în spitalele Capitalei.

După ce autoritățile elene au decis că persoanele care vor să intre în această țară trebuie să prezinte un test negativ la vamă, Gabriela Firea a hotărât să le ofere bucureștenilor șansa de a se testa pentru coronavirus gratuit. Ulterior, edilul a fost criticat de USR, fiind acuzată că este mai degrabă primarul Greciei, nu al bucureștenilor.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW