Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Câte teste pentru coronavirus există în România/ Turcan: Guvernul își face treaba

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 18 martie 2020 Etichete: , ,

Vicepremierul Raluca Turcan susține că Guvernul Orban a efectuat demersurile necesare pentru a exista mai multe centre de diagnosticare pentru virusul Covid-19, în prezent funcționând opt astfel de unități. Liberala precizează că se distribuie aproximativ 50.000 de teste pentru depistarea coronavirusului către centrele autorizate din România.

 „În ultimele zile, aud și citesc des aceeași întrebare: avem teste, aparate și medici suficient de mulți în războiul cu noul coronavirus? Una din principalele prevederi ale stării de urgență este aceea că, pentru o durată de 6 luni, spitalele și centrele medicale pot angaja medici și personal auxiliar atât de necesar în această perioadă”, scrie, marți, pe Facebook, Raluca Turcan.

Aceasta a mai menționat că există circa 50.000 de teste care sunt distribuite către unitățile sanitare, la comandă, săptămâna aceasta.

„Urmează o achiziție semnificativă de aparate de diagnosticare Real Time PCR, inclusiv repartizarea lor și în alte centre față de cele în care se realizează acum testarea. S-a creat o baza de date cu toți medicii care pot fi atrași în astfel de acțiuni. Guvernul își face treaba, observ că o bună parte din români sunt prudenți și respectă regulile autorităților”, aduagă sursa citată.

Inquam Photos / George Calin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW