Tuesday, December 7, 2021
Jurnalism corect


Câte mașini furate au fost descoperite de la începutul anului și până în prezent în punctele de trecere a frontierei/ Explicațiile hoților

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 30 ianuarie 2020 Etichete: , ,

De la începutul anului și până în prezent, în urma misiunilor desfășurate în punctele de trecere a frontierei și în zona de competență, polițiștii de frontieră au descoperit 20 de autoturisme și 1 motocicletă semnalate furate sau căutate de autorități, în valoare totală de peste 2.100.000 lei, a răspuns Inspectoratul General al Poliției de Frontieră la o solicitare mainnews.ro.

Potrivit oamenilor legii, cele mai multe autovehicule au fost descoperite la frontiera cu Republica Moldova, PTF Albița și la PTF Sculeni, la frontiera cu Bulgaria, la PTF Giurgiu, PTF Calafat și PTF Negru Vodă, precum și la frontiera cu Ungaria, la punctele de frontieră Nădlac II și Petea.

Persoanele implicate sunt atât cetățeni români, cât și moldoveni și bulgari. În toate situaţiile, conform legislaţiei, pe numele celor implicaţi au fost întocmite dosare penale, iar autovehiculele în cauză au fost indisponibilizate la sediile structurilor teritoriale ale Politiei de Frontieră, până la finalizarea cauzelor, precizează sursa citată.

Ce spun hoții de mașini

Cei care se aflau la volanul mașinilor au declarat, în majoritatea cazurilor, că nu știau că autoturismele se află în atenția autorităților ca fiind furate, ei fiind doar „cumpărători de bună credință”. Alţii susținând că au primit o sumă de bani pentru a transporta maşina în România şi, la fel, nu cunoşteau că aceasta se află în atenţia autorităţilor.

„Pentru identificarea şi indisponibilizarea autoturismelor reclamate ca fiind furate în străinătate, sub supravegherea directă a unităţilor de parchet competente, poliţiştii de frontieră au colaborat cu structurile similare din statele membre UE, realizând un schimb operativ de date şi informaţii, prin intermediul Punctelor şi Centrelor de Contact de la frontieră”, a transmis IGPF.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW