Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Câte accidente rutiere s-au produs anul trecut pe șoselele din România/ Cifre oficiale

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 6 iunie 2020 Etichete: , , ,

Institutul Național de Statistică a publicat cifrele privind numărul accidentelor rutiere care s-au produs pe teritoriul României anul trecut.

Astfel, în 2019 au avut loc 31.146 de accidente cu vătămări corporale, care s-au soldat cu 41.533 de persoane vătămate, dintre care 1.869 de persoane decedate. Față de anul 2018, numărul de persoane rănite în urma accidentelor rutiere a crescut cu 3,1%, iar numărul persoanelor decedate a scăzut cu 0,2%.

Potrivit sursei citate, în perioada concediilor au avut loc cele mai multe accidente. 11.1% din accidente au avut loc în luna august, 10% în luna iulie și 9.9% în luna septembrie.

Astfel, în funcție de condițiile meteorologice, raportul arată că 82% din accidente au avut loc pe carosabil uscat, iar după condițiile de luminozitate, 72% din accidente au avut loc pe timpul zilei.

Anul trecut, comparativ cu anul 2018, numărul accidentelor rutiere de tip vehicul-pieton au scăzut cu 3,1%, iar în restul cazurilor nu au existat îmbunătățiri din punct de vedere al siguranței rutiere, conform Agerpres.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW