Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Ranco Piţu, interviu la CSM: Procurorii militari sunt supuși presiunilor

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 3 martie 2020 Etichete: , , ,

Cătălin Ranco Piţu, propus de Ministerul Justiției pentru funcţia de procuror şef al Secţiei parchetelor militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (PÎCCJ), susține, marți, interviul în fața Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Mgistraturii (CSM).

Magistratul a declarat în timpul interviului că procurorii militari sunt supuși multor presiuni și că unii dintre aceștia au nevoie de consiliere psihologică.

„Procurorii militari sunt supuși presiunilor de orice fel. (…)E posibil ca unii colegi să aibă nevoie de consiliere psihologică. Toți suntem supuși stresului. În România încă există din păcate o barieră emoțională.(…)”, a declarat procurorul.

Procurorul a mai spus că, din punctul său de vedere, este nevoie de o comunicare „cât se poate de corectă” în ceea ce privește parchetele militare.

„Comunicare eficientă nu poate fi decât benefică. Avem nevoie de o comunicare cât se poate de corectă cu privire la realitățile parchetelor militare. Opinia publicului se schimbă foarte greu. Eu cred că se poate realiza. (…)Întâlniri cu reprezentanții mass-media(…) există posibilitatea de a schimba opinia publică. Nu poate fi lăsată la voia întâmplării. Trebuie sistematic ca opinia publică să fie informată despre activitatea parchetelor”, a mai afirmat magistratul .

Cine este procurorul Pițu

Cătălin Ranco Piţu, propus de Cătălin Predoiu pentru funcţia de procuror-şef al Secţiei parchetelor militare din Parchetul General este în prezent şeful Biroului de urmărire penală din Serviciul de urmărire penală şi judiciar al Secţiei parchetelor militare din PICCJ.

Până de curând, procuror-şef al Secţiei parchetelor militare din PÎCCJ era Gheorghe Cosneanu.

Pițu a fost procurorul militar care a semnat rechizitoriul în Dosarul Revoluţiei,  în care au fost trimişi în judecată Ion Iliescu și Voican Voiculescu pentru săvârşirea infracţiunilor contra umanităţii.

Cătălin Ranco Pițu este prim procuror militar adjunct în cadrul Parchetului Militar de pe lângă Tribunalul Militar Timişoara.

 

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW