Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu susține că traficul de droguri poate fi combătut prin cooperare internațională: E un efort în care am angajat Poliția Română încă de la preluarea mandatului

By Preda Maria , in Stirile zilei , at 23 martie 2024 Etichete: , , ,

Ministrul Afacerilor Interne Cătălin Predoiu a susținut sâmbătă, în cadrul unui interviu, că traficul de droguri poate fi combătut prin cooperare internațională. Înaltul oficial a declarat că „Poliția are ca prioritate combaterea de droguri”, și că însuși el a angajat Poliția în acest demers încă de la preluarea mandatului.

Într-un interviu acordat astăzi, Cătălin Predoiu a evidențiat problema traficului și consumului de droguri din țară, cu mențiunea că pentru combatere și eradicare, trebuie angrenate toate instituțiile. Mai mult, acesta consideră că „niciun stat nu poate reuși singur împotriva flagelului drogurilor”, și că eforturile ar trebui să depășească granițele țării și ale instituțiilor, deci să devină internaționale.

 În acest efort de eradicare a flagelului consumului de droguri și a traficului de droguri, trebuie antrenate toate instituțiile cu atribuții în prevenție, în educație și în combatere.

(…)

În general, când vorbim de lupta cu drogurile, ne gândim, cum e și firesc, la efortul principal, efortul de combatere. Dar să știți că la fel de important este și efortul de prevenție și de educație.

(…)

e important să legăm această cooperare internațională pe partea de combatere, dar, repet, pe partea de control, dacă vorbim de droguri sintetice, al precursorilor de droguri sintetice, partea de educație, de recuperare a victimelor consumului de droguri, de îngrijire a lor, de reducere a efectului drogurilor asupra oamenilor, în special cu privire asupra tinerei generații”, a transmis Cătălin Predoiu, ministrul Afacerilor Interne.

El susține că a angajat Poliția Română încă de la preluarea mandatului în combaterea acestui fenomen, însă eforturile trebuie dublate și de societate, pentru ca flagelul să fie eliminat complet.

Deci este un efort mai larg, e un efort pe termen lung, e un efort în care am angajat Poliția Română încă de la preluarea mandatului și pot să vă spun, pe bază de rapoarte oficiale și statistici, sunt săptămânal acțiuni lansate de combatere a traficului de droguri, dar, repet, e nevoie de o coordonare mai largă a eforturilor societății pentru a eradica acest flagel din societate”, a mai declarat el.

Întrebat fiind cum putem combatem toate noile droguri care apar pe piață, Cătălin Predoiu a răspuns:

E o luptă permanentă. Anual, în lume, sunt produse de către crima organizată 80 de noi tipuri de droguri, 80 de noi droguri sintetice, substanțe noi, care inițial nu sunt cunoscute, depistate, analizate, identificate, adaptate pentru tratament, dacă vorbim de zona medicală. Iar în ceea ce privește tacticile infractorilor, a crimei organizate, pentru că la nivel global, crima organizată dirijează acest trafic de droguri. Da, sunt foarte flexibili, se adaptează și își schimbă mereu tacticile și strategiile.

Dacă se închide o rută deschid alta, dacă se identifică și anihilează o capacitate de producție deschid alta în altă țară, dacă o țară își adaptează legislația, se mută în altă țară și polițiile naționale, inclusiv Poliția Română, trebuie să facă și fac eforturi de adaptare la aceste tactici și strategii noi. Este o luptă perpetuă și o luptă pe termen lung”.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW