Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu: Ministerul Justiției va promova desființarea SIIJ

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 15 decembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a declarat, în cadrul reuniunii organizate cu prilejul împlinirii a 15 ani de la înființarea DIICOT, că ministerul pe care îl conduce va promova desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție.

„Ministerul Justiției va promova desfiinţarea SIIJ, pentru motive pe care le-a arătat public în numeroase ocazii, inclusiv pentru cele care ţin de opţiunile magistraţilor consultaţi şi criticile formulate în rapoartele de ţară”, a precizat Cătălin Predoiu.

Senatul a respins, miercuri, proiectul depus de USR referitor la desființarea Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ).

Au fost 43 de voturi „pentru” respingerea proiectului de lege, 27 de voturi „pentru adoptare” și trei abțineri.

Camera Deputaților a adoptat tăcit, pe 27 noiembrie, proiectul de lege USR care prevede desființarea Secţiei de investigare a infracţiunilor în justiţie (SIIJ).

În proiectul de act normativ este invocată „inexistenţa unor motive care să justifice înfiinţarea acesteia (SIIJ – n.r) , la impactul generat asupra independenţei judecătorilor şi procurorilor, precum şi asupra încrederii cetăţenilor în sistemul de justiţie penală şi, în general, asupra justiţiei din România”.

Proiectul a trecut de Camera Deputaţilor, primă Cameră sesizată, prin depăşirea termenului de dezbatere şi vot final, pe 8 noiembrie. Senatul este for decizional.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW