Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, la întâlnirea cu șeful DNA și procurorul general: DNA nu se va îngloba sau subordona ierarhic Parchetului European

By Vîrban Robert , in Justitie Stirile zilei , at 15 mai 2020 Etichete: , , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, a avut o întâlnirea de lucru cu procurorul general, Gabriela Scutea și procurorul șef DNA, Crin Bologa , pe tema proiectului de lege care prevede înființarea, în cadrul DNA, a unei structuri care să sprijine Parchetul European. Totodată s-a discutat și despre stadiul progreselor României în cadrul MCV. La finalul întrevederii, ministrul a oferit asigurări că DNA nu va fi înglobată sau subordona ierarhic Parchetului European.

Ministerul Justiției sprijină constituirea Parchetului European prin măsuri concrete luate în acord cu concluziile Consiliului JAI de la Zagreb, din 23 ianuarie 2020. În acest scop, a pus în dezbatere publică un proiect de lege. Aștept cu interes contribuții și observații din partea sistemului judiciar, asociațiilor, a tuturor celor interesați constructiv de proiect. Proiectul prevede ca unitatea de suport în România a Parchetului European să fie plasată la DNA, soluție logică având în vedere competențele legale și expertiza Direcției, armonizată cu prefigurata competență a Parchetului European. Aceasta nu înseamnă că DNA se va îngloba sau subordona ierarhic și funcțional Parchetului European, ci își va păstra statutul și poziția în cadrul Ministerului Public din România”, a declarat Cătălin Predoiu la finalul întâlnirii.

Totodată, Ministrul Justiției a precizat că va susține în cadrul Formații Justiție și Afaceri Interne (JAI) a Consiliului UE alocări de fonduri „acoperitoare” pentru Parchetul European, condus de fosta șefă DNA, Laura Codruța Kovesi.

CITEȘTE ȘI: Parchetul European, condus de Kovesi, va funcționa, în România, prin intermediul DNA – DOCUMENT

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW