Sunday, May 26, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu, despre desființarea Secției Speciale: Nu vreau ca această secție să ne coste miliarde / Este o creație superficială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , ,

Ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, susține că, mai devreme sau mai târziu, Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție va fi desființată, motivul fiind că reprezintă „o creație artificială” menită să nu funcționeze așa cum ar trebui. 

“Secția va fi desființată mai devreme sau mai târziu. Sper că mai devreme. Chiar dacă Parlamentul nu-l va adopta(n.r.proiectul de lege), această secție mai devreme sau mai târziu va fi desființată. Susțin orice proiect de desființare a ei. Această Secție pe lângă faptul că nu a fost eficientă, doi ani a lucrat sub domnul Toader(…) Au pretins că a fost înființată pentru a descoperi neregulile din justiție. În doi și jumătate nu s-a descoperit nimic. Orice posibilă faptă penală produsă în justiție undeva la 200 de km de București, ea rămâne acolo. Este o excrescență artificială a sistemului.(…)Reprezintă o critică în Raportul MCV. E bătut în cuie de pe vremea PSD. Chiar și PSD la un moment dat a înclinat să desființeze secția. E o problemă foarte importantă scrisă în raportul de țară. Nu vreau ca această secție să ne coste miliarde.(…)Este o creație superficială. De aceea se va desființa”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea PLUS.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW