Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Cătălin Predoiu despre cazul Caracal: Indiferent cât de complexe ar fi aspectele acestui caz, nu-mi permit să mă lansez în speculații

By Daniela Eremia , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2019 Etichete: , , , , ,

Ministrul Justiție, Cătălin Predoiu, a declarat, joi, că dosarul Caracal este un caz complicat și până la proba contrarie nu își permite să lanseze speculații, dar își exprimă încrederea că procurorii vor descoperi tot adevărul.

„În limita strictă a competențelor Ministerului Justiției, pot să declar doar următoarele. Este evident că avem de-a face cu o infracțiune complexă, un caz complicat, care este în curs. Până la proba contrarie nu pot decât să rescriu speranța și încrederea că procurorii pot descoperi adevărul. Ca ministru al justiției, indiferent cât de complexe ar fi aspectele acestui caz, nu-mi permit să mă lansez în speculații și mă limitez să urmăresc rezultatul acestui demers procedural. Încă odată, până la proba contrarie, îmi exprim încrederea că procurorii vor descoperi tot adevărul”, a declarat ministrul Justiției, Cătălin Predoiu.

Predoiu consideră că este prematur să se pronunțe de acum în acest caz, până nu va vedea rechizitoriul.

„Până când nu vom vedea rechizitoriul, o concluzie a Ministerului Justiției ar fi prematură. Este însă regretabil că starea de lucru, nu numai din Caracal ci și din alte orașe, dau indicii despre o slabă supraveghere a fenomenului infracțional, dau indicii despre complicități pe alocuri și dau indicii că nu există o vigilență și un spirit practic la nivelul poliției și al parchetelor. Aceasta este o concluzie legată de întreaga țară, nu neapărat de cazul Caracal. De aceea am simțit nevoia să dau acest semnal astăzi către Ministerul Public și să emit acea scrisoare-îndrumare în temeiul legii, ca să dăm un semnal de la Ministerul Justiției, că cel puțin în mandatul acestui guvern, nu este tolerată niciun fel de complicitate cu lumea infracțiunilor”, a mai spus Cătălin Predoiu.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW